Dertien partijen doen mee aan Provinciale Staten

Aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 7 maart nemen dertien partijen deel. Dit aantal is kleiner dan in 2003, toen deden er twintig partijen mee. Er bevinden zich drie nieuwkomers onder de deelnemers, Lokaal Zuid-Holland, de Partij voor de Dieren en de Islam Democraten. Mogelijk wordt de partij Nieuw Rechts nog aan het lijstje nieuwkomers toegevoegd. Alle partijen die op dit moment zijn vertegenwoordigd in het provincieparlement, nemen op 7 maart deel aan de verkiezingen. Dit zijn PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, SP, SGP, D66, Christen-Unie, Fortuyn en Leefbaar Zuid-Holland. Fortuyn zit op dit moment nog onder de naam LPF in het provincieparlement.

Het huidige provincieparlement bestaat uit 83 zetels. Dit aantal wordt, net als in de andere provincies, na de verkiezingen kleiner. In Zuid-Holland wordt het aantal zetels teruggebracht naar 55. Dit houdt in dat partijen meer stemmen nodig hebben om een zetel te behalen, dit kan vooral voor kleinere partijen nadelig zijn.

Leiden psverk2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×