Papieren Woonkrant moet terugkomen

Tijdens de raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid is gisteravond de motie van SP en VVD aangenomen over het opnieuw invoeren van een papieren Woonkrant. Met name de SP is zeer ontevreden over het functioneren van Woonzicht.nl. Veel ouderen hebben moeite met de internetregistratie. Door een Woonkrant te verspreiden, kunnen ook mensen zonder internet zien wat het woningaanbod is. Met slechts een stem verschil werd het College opgeroepen om in overleg met Woonzicht.nl zo snel mogelijk een wekelijkse papieren Woonkrant te realiseren, waar huurders zich op kunnen abonneren zodat deze thuisbezorgd wordt. Deze Woonkrant zou ook beschikbaar gesteld moeten worden in het Stadhuis.

Wethouder Marc Witteman heeft eerder al aangegeven niets te zien in het uitbrengen van een woonkrant en is tevreden met Woonzicht.nl. Volgens hem kan een zoekprofiel worden aangemaakt op de website, waarna een overzicht van het passende woningaanbod per e-mail, sms of brief wordt thuisgestuurd. GroenLinks, Stadspartij Leiden Ontzet, Leefbaar Leiden, SP en VVD vinden dit onvoldoende. Witteman adviseerde daarna de motie liever in te dienen bij het Algemeen Bestuur Holland Rijnland, omdat de gemeente sinds de invoering van Woonzicht.nl niet meer over de woningtoewijzing gaat. De aangenomen motie is dan ook vooral een oproep aan het College om zo snel mogelijk in overleg te treden met Woonzicht.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×