Gemeenteraad accoord met krediet Microsoft

De gemeenteraad zal volgende week accoord gaan met het verstrekken van een krediet van 464.000 euro voor
Microsoftlicenties voor alle werkplekken. Dat blijkt uit de beraadslagingen hierover in de commissie Bestuur en Leefbaarheid. De gemeente zit nu weer voor een periode van vijf jaar vast aan Microsoft. Er zal een ambtelijke commissie in het leven worden geroepen om de mogelijkheden van Open Source te gaan onderzoeken die de gemeenteraad hierover gaat adviseren. De leden van de raad vinden dat zij zelf te weinig kennis van zaken hieromtrent hebben. Ook wil wethouder Filip van As niet voorop lopen en graag gebruik maken van ervaringen van andere gemeenten met Open Source.

Over vijf jaar zal dit opnieuw aan de orde komen. Nu wordt het een hamerstuk met toezeggingen van de wethouder de mogelijkheden van Open Source te laten onderzoeken.    

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×