Leiden Atletiek gaat Europa in

Komende zondag zullen zes atleten van Leiden Atletiek aantreden bij de Europacup Cross voor landskampioenen in Istanbul. Deelname aan dit kampioenschap werd vorig jaar afgedwongen met een sterke collectieve prestatie bij de Nederlandse kampioenschappen in het Drentse Norg. Het is de vierde maal dat de crossers van Leiden Atletiek op Europees niveau in actie komen. Na tweemaal Portugal (Vilamoura in 1998 en Almeirim in 2004) en Italië (Mantova in 2005) wordt nu afgereisd naar Turkije.

De zes startbewijzen voor de Leidse ploeg werden daags voor kerst verdeeld na afloop van de Duinrellcross. Ploegleider Jan Kortekaas neemt Edgard Creemers, Thijs Feuth, Tim Brouwer de Koning, Roel van Opdorp en Jeroen en René van Dijke mee naar de Turkse metropool. Bij afwezigheid van Kamiel Maase, die zich voorbereidt op een marathon in Japan, is Edgard Creemers de kopman van de Leidse ploeg. Tim Brouwer de Koning miste nog geen enkele Europacup in de 10-jarige historie. De 45-jarige Leiderdorper focust als geen ander op de crosswedstrijden en weet nog van geen wijken voor de jongere garde. Van die jonge garde maken Thijs Feuth en Roel van Opdorp hun Europacupdebuut. Thijs is Nederlands studentenkampioen veldlopen en Roel heeft bij de junioren diverse nationale medailles behaald op de 800 en 1500 meter. René van Dijke is een vaste waarde in de ploeg en heeft ditmaal het gezelschap van broer Jeroen. Rond de eeuwwisseling was Jeroen een nationale topper op de middenafstand en de steeple chase.

Na een aantal minder jaren bleek de Europacup de juiste prikkel voor hem om zich weer aan het wedstrijdfront te melden. De resultaten van de vier beste atleten per team bepalen het verenigingsklassement. Tussen de 22 deelnemende landen zullen de Leidse atleten mikken op een plaats in de middenmoot. Op het grasparcours langs de boorden van de Bosporus zullen de Zuid-Europeanen traditioneel de dienst uitmaken. Op de professionele teams uit Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk staat doorgaans geen maat. Ploegleider Kortekaas zal er op toezien dat de Leidse atleten op hun niveau zullen presteren. Goede vorm kan in de weken na de Europacup omgezet worden in mooie resultaten bij het Nederlands kampioenschap 10 kilometer in Schoorl op 11 februari en twee weken later bij de nationale veldloopkampioenschappen in Wageningen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×