Het nieuwe ouder worden

Het nieuwe ouder worden, dat was het onderwerp van een thema-avond in het Gemeentecentrum, in oktober vorig jaar. De drie ouderenbonden, RADIUS, SWOO en Valent RDB organiseerden die bijeenkomst. Zij wilden aandacht vragen voor de paradox van deze tijd: iedereen wordt veel ouder dan een eeuw geleden, maar overal wordt gehoord dat jong maatgevend is. Dat denken in leeftijden en leeftijdsgroepen geeft een tweedeling in de maatschappij. Enerzijds jong en overbelast, anderzijds oud en onderbelast. Hoe wordt er tegenwoordig gedacht over ouder worden? Wat willen ouderen de maatschappij bieden, hoe wordt een leefwereld van echt sàmen leven verkregen? Zonder etiketten en cliché’s . Wat willen en kunnen ouderen met die toegevoegde jaren aan de levensloop.

Na de avond waren er vier filmmiddagen waar de aanwezigen na een mooie film een gesprek met elkaar hadden. En nu willen de drie genoemde organisaties vier middagen organiseren met een boekbespreking.

Er is gekozen voor:Levenskunst van ouderen, door Liebje Hoekendijk ( omschrijving: practische filosofie met een persoonlijk accent). Het boek geeft veel stof tot nadenken en sluit aan bij actuele discussies. Er kunnen drie of vier hoofdstukken uitgelicht worden en misschien de laatste keer de schrijfster uitgenodigd worden. Daar is de groep helemaal vrij in. Er wordt gedacht aan een groep van niet meer dan twaalf mensen (m. en vr.) dus meldt U zich snel. :Liefst voor: 12-2-2007.

De data zijn:vrijdagmiddag 16 februari, 23 februari en 2 maart De tijd: 14.30 tot 16.30 uur. De lokatie: SWOO- zaal 1e verdieping, Lijtweg 9. De onkosten: boek € 0,60. Toegang inclusief consumpties € 2,= . Zij zullen proberen in de bibliotheek een aantal boeken te krijgen maar het is ook een leuk boek om zelf aan te schaffen.ISBN 90-6665-675-1. De prijs is € 19.75 en het zijn 256 pagina’s. U kunt zich melden bij: Mevr. Greet Huizen (RADIUS SWOO) tel: 071- 517 52 688 of Mevr. Cornelia Middelkoop tel: 517 70 24.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×