Veel schade bij inbraak in Speeltuin De Doorbraak

Bij een inbraak in de portiersloge van Speeltuin De Doorbraak afgelopen weekend, is voor meer dan 1000 euro aan schade aangericht. De buit was gering. Omdat de loge goed was afgesloten met luiken, hebben de inbrekers veel geweld moeten gebruiken om binnen te komen. De schade aan het huisje is dan ook enorm. De buit die is meegenomen, bestaat onder andere uit een oude magnetron, een koffiezetapparaat, gereedschap, de EHBO-trommel en de snoepvoorraad. De speeltuin die ligt in het Katoenpark is de enige buitenspeelmogelijkheid binnen de singels en heeft dus een belangrijke functie in de buurt. Omdat de speeltuin financieel volledig afhankelijk is van leden en donateurs, is het niet eenvoudig om nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Het bestuur hoopt dan ook dat er mensen zijn die met name een koffiezetapparaat en een magnetron willen schenken. De magnetron wordt gebruikt voor het opwarmen van zuigflesjes en het koffiezetapparaat is bestemd voor de begeleiders van de bezoekertjes. Ondanks de inbraak is de speeltuin gewoon open, op werkdagen tussen 10.00 en 17.30 uur. De snoepvoorraad is weer aangevuld! Meer informatie is te vinden op www.svdedoorbraak.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×