Verhoging OZB treft Leidse Woningcorporaties

“Leiden wordt dit jaar duurder om in te wonen, de gemeentelijke OZB is de hoogste onder de grote gemeenten in Nederland”, dat meldt woning corporatie de Sleutels van Zijl en Vliet. De woningcorporatie houdt daardoor aanzienlijk minder geld over om te investeren dan collega corporaties in andere steden. Een onderzoek van de Universiteit Groningen wijst uit dat de Leidse OZB dit jaar met 2,6% is gestegen, terwijl de gemiddelde stijging in Nederland 0,7% is. De Sleutels van Zijl en Vliet stelt dat zij als eigenaar van bijna 8000 woningen extra getroffen wordt door de verhoogde OZB.

Manager Financiële Zaken, Pieter Ouwehand, van de woningcorporatie heeft het allemaal nagerekend: “Het is wrang om te constateren dat een collega corporatie van vergelijkbare grootte in Den Haag, jaarlijks € 1,8 miljoen meer te besteden heeft voor het beheer en onderhoud van hun bezit. Natuurlijk willen wij niet dat onze huurders hier de dupe van worden. We blijven dus investeren in onze woningen en service. Het gevolg is wel dat onze reserves, die we nodig hebben voor o.a. herstructureringsprojecten, door deze hoge lokale belastingdruk een stuk kleiner zijn dan elders in het land.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×