Bakhuizen van den Brink 'plant' zijn kunst. (Foto's: Bram Pater).

Hebben Leidenaren liever oude fiets dan kunst?

In navolging van een groep jonge kunstenaars in Londen en New York plantte de Leidse kunstschilder Dick Bakhuizen van den Brink gisteren een aantal van zijn kunstwerken in de Breestraat, onder het motto: ‘Art for Free’. Hoewel de mensen deze kunstwerken, met een handelswaarde van circa €100, zomaar mochten meenemen, liepen de meeste eraan voorbij. Anderen keken vreemd rond en slechts een enkeling waagde de gok en nam een kunstwerk mee onder de arm. Als je ergens je fiets niet op slot zet is deze zo weg, maar de kunstwerken bleven lang staan. Kunst wordt kennelijk toch anders bekeken dan een oude fiets.

Bakhuizen van den Brink was erg enthousiast over zijn actie en wil deze stunt nog wel eens herhalen, zowel in als buiten Leiden. Verdere informatie is te vinden op: www.jdbakhuizen.nl mogelijk komt een kort filmpje op “You Tube”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×