Bouwbrigade naar Juigalpa zoekt vrijwilligers

De Stedenband Leiden – Juigalpa is op zoek naar jongeren tussen de 18 en de 30 jaar die gemotiveerd zijn om vier weken op werkvakantie naar Nicaragua te gaan. Van half juli tot half augustus gaat de Bouwbrigade van de Stichting Invulling Stedenband (SIS) Den Haag – Juigalpa naar de Haagse en Leidse zusterstad Juigalpa in Nicaragua om daar een project in de educatieve sector te bouwen. Elk oneven jaar gaat de Bouwbrigade aan de slag, dit jaar voor de twaalfde keer. De Bouwbrigade is een groep vrijwilligers tijdens een werkvakantie samen met de lokale bevolking een duurzaam project realiseert. Het doel van de uitwisseling is om te ervaren hoe het leven is in Nicaragua, intensief sociaal contact met de lokale bevolking op te bouwen en een zichtbaar resultaat achter te laten. Op deze manier krijgen zestien jongeren de gelegenheid om de mensen, de cultuur en het land van binnen uit te leren kennen.

De Bouwbrigade is een combinatie van vakantie en ontwikkelingswerk. Deze werkvakantie biedt acht Haagse en acht Leidse jongeren de kans om in juli en augustus vier weken naar Juigalpa af te reizen en samen met Nicaraguaanse bouwvakkers te bouwen aan een project in de educatieve sector. Naast het werk is er tijd voor een kennismaking met de Nicaraguaanse cultuur en staan er excursies op het programma.

Enthousiaste jongeren tussen 18 en 30 jaar, die verantwoordelijkheidsgevoel hebben, van aanpakken weten, tegen een stootje kunnen en die Spaans spreken (of bereid zijn het te leren), kunnen zich aanmelden bij de coördinator van de Bouwbrigade (tel. 070-3630688) of naar de voorlichtingsbijeenkomst komen. Deze vindt plaats: Maandag 12 februari om 19.00 uur in Koetshuis de Burcht, Burgsteeg 13 in Leiden. Meer informatie over de Bouwbrigade en het project in Juigalpa is te krijgen via: bouwbrigade.sis@coshaaglanden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×