Omslag: Inge van den Broek

Gedichten van Inge van den Broek en Hans van der Veen

Afgelopen zomer op een zonnig Leids terras onder het genot van een glaasje rosé, ontstond het idee van Inge van den Broek en Hans van der Veen om gezamenlijk een gedichtenbundel uit te brengen. Het resultaat mag er zijn: een fraai gebonden boekje met de titel: ‘Drieklankkleuren’ waarin zeven gedichten door van den Broek, de Duitse vertaling van deze gedichten  (‘Dreiklangfarben’) en acht gedichten door van der Veen. Inge van den Broek (Curaçao 1955) is in Leiden vooral bekend door haar gelijknamige balletschool, waarin zij al ruim 30 jaar les geeft en de dansproducties die zij organiseert in grote en kleine theaters van onze stad.

Een week voor de Kunstroute 2006 opende zij haar eigen galerie aan huis: ‘Paintings & Objects’ met onder andere het werk van de bekende Leidse schilder Michel Siebes. Naast al deze verschillende activiteiten blijkt van den Broek ook nog een bevlogen dichter te zijn, die in korte, kernachtige zinnen de essentie van haar gevoel weergeeft.

Hans van der Veen (Leeuwarden 1947) woont en werkt al ruim 30 jaar in Leiden en is in het dagelijks leven leraar Duits aan het Davinci College. Ook van der Veen is veelzijdig; naast zijn leraarschap,het schrijven en het vertalen bekwaamt hij zich eveneens in zijn jarenlange hobby: toneel. Zo vormen schrijven, vertalen en presenteren bij hem een drie-eenheid als hoofd, hart en hand. Zijn gedichten vallen op door de liefde voor verzorgd taalgebruik en de beeldende kracht.

Het boekje kost € 15,- en is verkrijgbaar bij Painting & Objects, Langebrug 6C, telefoon: 071- 5315495 en bij van Stockum in de Breestraat 113.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×