Bloeiende bloemen in de Hortus

Lekker wandelen én iets leren in Leidse Hortus

Aanstaande zondag om 12.00 uur kan er weer een leerzame wandeling gemaakt worden in de Leidse Hortus. Carla Teune, plantenkenner en Hortusliefhebber bij uitstek, laat tijdens de wandeling zien dat er ook in de winter van alles te ontdekken valt. De winter van 2006-2007 zal de boeken ingaan als een ‘rare’ winter. Zeer zacht weer in december en januari, warme nachttemperaturen en veel regen. Eigenlijk wat je zou verwachten in het voor – of najaar. Ook de planten in de Hortus zijn een beetje van slag. De Camelia heeft nog nooit zo vroeg bloemen gegeven en de winterjasmijn is verder in bloei dan normaal. De winteraconieten op de heuvel naar de Leidse Sterrenwacht staan als gele knikkertjes op de grond. Ook de Kerstroos (Helleborus niger), het Stinkend nieskruid (Helleborus foetidus) en de Lenteroos (Helleborus orientalis) staan al veel vroeger dan anders in bloei

De bloemen van deze bijzondere voorjaarsbloemen staan vlak boven de aarde, naar de grond gericht geopend. Zo doen ze hun best om de eerste wakkere bijen te lokken en voor bestuiving te zorgen. Het wordt een winterwandeling, en eigenlijk ook een beetje een lentewandeling.

Aanvang: 12.00 uur bij de hoofdingang; de wandeling duurt ongeveer een uur. Bijbetaling van € 1,50 op de normale entree.

Info: 071 – 527 7249 of via de website: www.hortusleiden.nl

Hortus botanicus Leiden Rapenburg 73 Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×