Unieke kijk op anatomische collectie LUMC

Van 17 februari tot en met 3 juni presenteert Naturalis in de tentoonstelling ‘Kijk op collectie’: ‘Anatomie, een bijzondere selectie uit de anatomische collectie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)’. Een unieke gelegenheid om deze historische collectie die normaliter niet publiekelijk toegankelijk is, te bezichtigen De tentoonstelling in Naturalis is een eerbetoon aan het gezonde lichaam. Artistieke beelden van het inwendige van de mens laten op esthetische wijze zien hoe de functies van ons lichaam met elkaar samenhangen. De tentoongestelde preparaten van het menselijk lichaam zijn ingedeeld op grond van deze functies: beweging, transport, energie, besturing, afweer en voortplanting.

Een apart deel van de tentoonstelling gaat in op het gebruik van de collectie van het LUMC voor medisch onderwijs en onderzoek. Gezien de actualiteit van het onderwerp schenkt Naturalis ook speciale aandacht aan het forensisch onderzoek van de collectie.

Van 17 februari tot 3 juni kunnen Naturalisbezoekers iedere zondag om 13.00 uur en 14.00 uur onder begeleiding van een rondleider, een bezoek brengen aan het Anatomisch Museum van het LUMC. Vertrek vindt plaats vanaf Naturalis. Ge├»nteresseerden zich vooraf melden bij de kassa van Naturalis. Het aantal deelnemers is beperkt; van te voren reserveren is niet mogelijk. Behalve de entreekaart voor Naturalis zijn er geen extra kosten.

Naturalis, Darwinweg 2, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×