Lynn Miles foto: PR

Lynn Miles met persoonlijke songs in de Leidse Waag

Zondag 18 februari treedt de Canadese Lynn Miles op in de Leidse Waag in het kader van Common Grounds V. Miles is een van Canada’s markantste songwriters. Haar eerste album ‘Slightly Haunted’ uit 1996 kwam direct in de toptien van het toonaangevende tijdschrift ‘Billboard’. Ook latere cd’s scoorden goed bij pers en publiek. De melancholische songs van  Miles gaan over zaken als lange desolate nachtelijke autoritten, stukgelopen relaties en onbereikbare liefdes. Om haar karakteristieke stem wordt zij vaak vergeleken met grootheden als Lucinda Williams en Joni Mitchell.

Miles treedt op in de serie Common Grounds, waarin samensteller en presentator Iain Matthews de kunst van het songs schrijven probeert te ontrafelen. Ook te horen zijn Rob de Weerd en Rini Dobbelaar van Chelsea Hotel, een Nederlandse band met wortels in Tröckener Kecks. Het publiek kan na afloop met de artiesten discussiëren tijdens een rondetafelgesprek.

Aanvang 19.30 uur, kaarten kunnen telefonisch besteld worden op: 071-513 17 04, of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×