Rubens Kwartet foto PR

Debuut Rubens Kwartet in Leiden

Op zondag 18 februari maken de vier strijkers van het Rubens Kwartet hun debuut in Leidse Waag. De vier musici zijn al jaren ‘kind aan huis’ in het Amsterdamse Concertgebouw en het debuut in Leiden is een beetje een verlaat ‘eerste optreden’. De vier startten hun ensemble op de Nederlandse Strijkkwartet Akademie, waar zij hun interpretatiekunst vervolmaakten in verschillende masterclasses, onder andere bij het befaamde Amadeus Kwartet. Door hun intense samenspel heeft hun muziek een hoge graad van perfectie gekregen. Het Rubens Kwartet wordt gezien als een van de beste jonge kamermuziekensembles in ons land.

Het Rubens Kwartet won meerdere nationale muziekprijzen en scoorde hoog op verschillende internationale kamermuziekconcoursen. Op het programma in de Leidse Waag staan Haydn, Bartók en Mendelssohn.

Aanvang: 11.30 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×