Poezieslagen in de WW als voorronde LAK Theater

Dinsdag 13 februari wordt in Dranklokaal de WW weer een ‘poetry slam’ oftewel een poezieslag gehouden. Deze ronden zijn op 19 december begonnen en lopen door tot en met 10 juni dit jaar. De ‘poetry slam’ is een evenement waarbij dichters een beperkte tijd krijgen om hun kunnen vertonen voor een professionele jury en het publiek. Het publiek heeft een belangrijke stem in wie er als winnaar uit de bus komt. Wat er te winnen valt is een plek in de stedelijke finaleronden van de bekende ‘poetry slam’ in de foyer van het LAK theater. De uiteindelijke winnaar daarvan zal namens Leiden strijden in de landelijke finale en ten slotte doorgaan naar de wereldkampioenschappen.

‘Dichter Bij Jou’ is een organisatie die zich tot doel stelt om poëzie en publiek dichter bij elkaar te brengen. Dit doen ze onder andere door de dichters van een laagdrempelig platform te voorzien waar ze hun gedichten ten gehore kunnen brengen. Maar ook door poëzievoordrachten en demonstraties, en zelfs poëzieles behoord tot de mogelijkheden.

De volgende data zijn: 13 februari, 13 maart, 10 april, 8 mei, 12 juni en 10 juli; elke 2e dinsdag van de maand.

Toegang en deelname zijn gratis, aanvang: 20.30 uur.

Dranklokaal de WW, Wolsteeg 4-6, Leiden

Leiden Poetry Slam Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×