Leidse werkbrigade zoekt jongeren voor klusproject

De Leidse werkbrigade gaat in augustus 2007 voor de tweede keer naar de Leidse zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika om een kinderhuis op te knappen. Voor dit project zoekt de Stichting Stedenband Buffalo City vrijwilligers tussen de 17 en de 25 jaar die het leuk vinden om 3 weken op werkvakantie te gaan. In Buffalo City staat een kindertehuis, het K.W.T. Child and Youth Care Centre. In dit centrum wonen momenteel 120 Aids-wezen. De gebouwen waarin deze kinderen wonen moeten hoognodig opgeknapt worden. De gemeente Buffalo City, de Stichting Stedenband Leiden – Buffalo City en de gemeente Leiden hebben samen vorig jaar het initiatief genomen een van de paviljoens op te knappen, nu is het tijd voor het volgende paviljoen.

Dit klusproject wordt onder verantwoording van de gemeente Leiden en de Stichting Stedenband Leiden – Buffalo City aan Leidse jongeren aangeboden als werkvakantie, onder de naam ‘Leidse werkbrigade’. De Leidse werkbrigade is een combinatie van vakantie en ontwikkelingswerk. Deze werkvakantie biedt zestien Leidse jongeren de kans om in augustus drie weken naar Buffalo City af te reizen en samen met Zuid-Afrikaanse jongeren te werken aan het opknappen van een tehuis voor Aids-wezen. Naast het werk wordt er ook gesport en staan er diverse excursies op het programma, zoals een bezoek aan Addo Elephant Park, een cultural village en een township-tour.

De jongeren worden benoemd tot ambassadeur van de stedenband. Deze ambassadeurs gaan zorgen voor de bekendheid van de stedenband in Leiden, door na terugkomst presentaties over het project te geven, een Nieuwsbrief uit te brengen en door het werven van nieuwe klussers voor het opknappen van een volgend paviljoen. Daarna wordt het stokje weer overgenomen door deze nieuwe ploeg ambassadeurs. Handige, Leidse jongeren met kluservaring, tussen 17 en 25 jaar, die verantwoordelijkheidsgevoel hebben, die tegen een stootje kunnen én die het leuk lijkt mee te gaan, kunnen naar de voorlichtingsbijeenkomst komen. Deze vindt plaats: woensdag 21 februari om 19.30 uur in Einstein, Nieuwe Rijn 19, Leiden. Meer informatie over de Leidse werkbrigade en het project in Buffalo city: www.leidsewerkbrigade.nl Deze site geeft een beeld over de reis van de eerste Leidse Werkbrigade.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×