Ook bij restaurant Asian Palace op de Steenstraat verjagen de leeuwen de geesten in ruil voor een krop sla. (Archieffoto: Chris de Waard).

Jaar van het Varken begint vrijdag

Aanstaande vrijdag viert de Chinese gemeenschap in Leiden hun nieuwjaar. Daarmee wordt het Jaar van het Varken ingeluid. “Een jaar om niet in achteruit te gaan, veel vertrouwen te tonen, door te zetten en nieuwe vrienden te maken.” Vrijdag staan er onder meer een optreden van een Chinese Leeuwendans en een spektakel bij restaurant Asian Palace op het programma. Het Leeuwendans-team van de Leidse Kung Fu-school HONG YING zal de slechte geesten weg jagen door met drie Leeuwen op traditionele wijze het nieuwe jaar in te luiden.

Op zaterdag 24 februari wordt de Chinese nieuwjaarsviering afgesloten met een grote optocht over de Leidse markt. De optocht vindt tussen 13.00 en 16.00 uur plaats en begint op het Stadhuisplein. Rond 16.00 wordt de optocht op de Beestenmarkt ontbonden. Er wordt door de leeuwen volop gedanst en ook zullen er demonstraties van Chinese Kung Fu en Tai Chi gegeven worden, terwijl het Hong Ying Team langs alle Chinese ondernemingen in het centrum zal gaan. Traditiegetrouw hangen de Chinese ondernemers een krop sla boven hun deur om de hongerige leeuwen gunstig te stemmen. Ook wordt een enveloppe met ‘geluksgeld’ overhandigd. Als dank verdrijven de leeuwen vervolgens de boze geesten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×