Intentie-overeenkomst RijnlandRoute getekend

Minister Karla Peijs, gedeputeerde Martin Huls en regio-bestuurder Jos Wienen van Holland Rijnland hebben gisteren hun handtekening gezet onder de intentieverklaring over de aanleg van de RijnlandRoute. Dit betekent dat de drie partijen samen gaan werken om de RijnlandRoute te realiseren. In de komende planstudie moet een keuze gemaakt worden tussen verschillende mogelijkheden. Het tracĂ© van de RijnlandRoute is nog niet precies bekend. Er zijn zeven alternatieven die nader worden bekeken. Gedeputeerde Huls gaf bij de ondertekening aan dat nog deze maand een ingenieursbureau de opdracht krijgt om de maatschappelijke kosten en baten in beeld te brengen. “Na de zomer weten we dan welk alternatief het beste bijdraagt aan een betere bereikbaarheid van de regio”, aldus Huls.

De RijnlandRoute is de nieuwe verbindingsweg tussen tussen Katwijk en Leiden (A4). In de visie van de provincie moet de RijnlandRoute in combinatie met de RijnGouwelijn de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio versterken. “Door de aanleg van de weg wordt de verkeersoverlast op kwetsbare plaatsen beperkt en wordt de bereikbaarheid van de regio vergroot,” aldus de provincie Zuid-Holland.

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×