PvdA verwijt STOOM ondeskundigheid en NYMBY-gedrag

Na een aanval op de Fietsersbond Leiden richt plaatsvervangend fractievoorzitter Henny Keereweer van de PvdA, tevens groot voorstander van de aanleg van de RijnGouweLijn, zijn pijlen nu op STOOM. Hij verwijt de Stichting Openbaar vervoer Op Maat (STOOM) ondeskundigheid. “De volledige naam van de stichting geeft in zekere mate een uitstraling van deskundigheid. Daar heb ik moeite mee. Voor zover ik weet is er namelijk binnen STOOM van specifieke kennis op openbaar vervoer gebied geen sprake,” aldus Keereweer op de website van zijn partij. “Het gaat binnen STOOM slechts om vijf personen die allen op de Lammenschansweg of in de buurt daarvan wonen. Ze willen geen tram op de Lammenschansweg. Niet in hun eigen voor- of achtertuin. NIMBY’s (not in my backyard/niet in mijn achtertuin) dus. De belangen van Leiden, de regio, het Groene Hart en hun inwoners zal ze een worst zijn. Als hun belangen maar niet geschaad worden.” Keereweer citeert in zijn betoog ook fractievoorzitter Paul van Meenen van D66. Die zei volgens Keereweer al eens: “STOOM: Stichting Openbaar vervoer Overal Maar niet op de Lammenschansweg.”

De PvdA-voorman vindt dat STOOM de Leidenaren ‘in de luren legt’ door slechts een deel van de argumenten naar buiten te brengen. Zo is volgens Keereweer een groot deel van de inwoners van Leiden voor de RijnGouweLijn, mits die ook naar het strand gaat rijden. “Stoom heeft afgelopen week proberen te voorkomen dat ons College van B&W de intentieovereenkomst met de regiogemeenten voor de aanleg van de RGL-West (naar de kust) zou tekenen. Volgens STOOM zou dat de uitslag van het referendum oneerlijk kunnen beïnvloeden. Dat er door de regiogemeenten een zeer grote stap gezet is in de realisatie van de tram naar het strand mag u van STOOM niet weten. U zou eens “JA” kunnen gaan stemmen.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×