Ronald Plasterk als Bob Dylan in zijn rol als columnist bij het NPS/VARA/VPRO televisieprogramma Buitenhof. (Foto: vpro.nl).

Oud-raadslid Plasterk nieuwe Minister van Onderwijs

De bioloog Ronald Hans Anton Plasterk wordt de nieuwe Minister van Onderwijs. PvdA-er Plasterk was van 11-10-1982 tot 1-9-1984 raadslid in Leiden. Ook toen hield de wetenschapper zich al bezig met onderwijszaken. Plasterk kreeg de afgelopen jaren ook bekendheid als columnist bij het televisieprogramma Buitenhof en de Volkskrant. Ook de overige vijftien ministersposten in het vierde Kabinet Balkenende zijn inmiddels bekend.

PvdA
Integratie en Wijkverbetering gaat naar oud-FNV-bestuurder Ella Vogelaar, Guusje ter Horst wordt minister van Binnenlandse Zaken en Bert Koenders komt op Ontwikkelingssamenwerking. Jacqueline Cramer wordt minister van VROM. Wouter Bos gaat naar Financiën en wordt tevens viice-premier.

CDA
Waarnemend CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wordt in het nieuwe kabinet Minister van Buitenlandse Zaken, europarlementariër Camiel Eurlings krijgt Verkeer en Waterstaat. Oud-minister Piet Hein Donner gaat naar Sociale Zaken en de huidige minister Ernst Hirsch Ballin blijft op Justitie. De huidige Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven stapt over naar Economische Zaken en kamerlid Gerda Verburg gaat naar Landbouw.

ChristenUnie
Namens de ChristenUnie levert wordt André Rouvoet Minister van Jeugd en Gezin (en vice-premier) en Eerste Kamerlid Eimert van Middelkoop gaat naar Defensie.

Van de elf staatssecretarissen zijn ook de eerste namen bekend. Zo blijft CDA-er Cees van der Knaap Staatssecretaris van Defensie en gaat CDA partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt naar Onderwijs. De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb wordt Staatssecretaris van Sociale Zaken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×