Werkbezoek CDA aan politie

In het kader van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening die vandaag in de commissie Bestuur & Leefbaarheid wordt besproken, brachten de CDA-raadsleden Geerten Boogaard en Joost Bleijie afgelopen zaterdagnacht een werkbezoek aan de politie. Zij liepen mee met het bikers-team en de coördinator horeca en ondernemers om zelf te ervaren wat zaken als drank- en drugsgebruik voor gevolgen hebben tijdens drukke uitgaansavonden. Omdat het een relatief rustige nacht was, hadden zij alle gelegenheid om met de politie van gedachten te wisselen over zaken uit de nieuwe APV. Momenteel heeft de burgemeester al de mogelijkheid om gebieden aan te wijzen, waar geen alcohol gebruikt mag worden. De nieuwe APV biedt hem  de mogeijkheid om dit ook te doen met betrekking tot het gebruik van softdrugs, iets waar het CDA achterstaat.

Het CDA is van mening dat het besluit om na 02.00 uur geen bezoekers meer binnen te laten in uitgaannsgelegendeden, zoals dat nu al werkt, succesvol is. Wijzigingen in deze regeling aanbrengen is dus niet nodig. Wel willen de raadsleden dat deze regeling voor alle horeca-gelegenheden geldt, om zo concurentie te voorkomen. De nieuwe APV geeft de burgemeester de mogelijkheid om cameratoezicht in te zetten, als daar aanleiding toe is. Het CDA vindt dit toezicht een uitstekend middel en vertrouwt erop dat het uitsluitend zal worden ingezet wanneer dat echt nodig is. Het komt de veiligheid van de Leidenaars op risicolocaties ten goede, aldus raadslid Boogaard.

De handhaving van de APV ligt niet alleen bij de politie, maar ook bij de gemeente. Zaken die de politie na signalering neerlegt bij de Bijzondere Opsporingsambtenaren van de gemeente, worden nog niet altijd aangepakt en dat moet anders zo meent raadslid Bleijie. Tijdens de bespreking van de APV komen ook bedelverbod en het samenscholingsverbod aan de orde. Het CDA heeft daartegen geen bezwaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×