150e verjaardag van Christiaan Snouck Hurgronje

Op 16 februari vindt een aan Snouck Hurgronjes leven en werk gewijde workshop ‘Scholarship in action’ plaats in het Lorents- auditorium (Kamerlingh Onnes gebouw). Deze workshop wordt mede georganiseerd door de Faculteit Letteren en de Onderzoeksschool CNWS van de Universiteit Leiden. Op dezelfde dag zal de Saudi-Arabische Dr. Sami Angawi de derde Snouck Hurgronjelezing ‘Can Mecca be saved?’ houden. Op 8 februari was het precies 150 jaar geleden dat de Nederlandse islamoloog en arabist Christiaan Snouck Hurgronje werd geboren. Van 1906-1927 was hij  hoogleraar Arabisch in Leiden en tevens rector-magnificus.

Snouck Hurgronje werd vooral bekend door zijn reis naar Mekka in 1884-1885. In zijn beroemde, in het Duits geschreven boek ‘Mekka’ heeft hij de resultaten van zijn onderzoek daar vastgelegd. Van 1889-1906 verbleef Snouck Hurgronje in Indie, waar hij als adviseur voor islamitische en Arabische zaken voor de koloniale regering werkzaam was. Hij publiceerde diverse boeken, welke een belangrijke primaire bron voor onze kennis van de ontwikkeling van de islam in Indie/Indonesie in het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw zijn geweest.

Meer info: www.oostersinstituut.nl

Lorents- auditorium (Kamerlingh Onnes gebouw), Steenschuur 25, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×