Zonder rijbewijs in het verkeer

De politie heeft op dinsdag 13 februari een 62-jarige Leidenaar aangehouden op de Pelmolen nadat bleek dat hij zonder rijbewijs aan het verkeer deelnam. De man gaf nadat hij staande werd gehouden door agenten de naam van zijn broer op, die wel een rijbewijs had. De agenten confronteerden de man met het opgegeven van de valse naam. De 62-jarige Leidenaar bleek na het controleren van zijn echte naam al 47 jaar zonder rijbewijs te rijden.

Op woensdag 14 februari hield de politie rond 05.10 uur op de Breestraat een 24-jarige Leidenaar in een auto aan die eveneens niet in het bezit was van een rijbewijs. De 24-jarige bleek daarnaast ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. De man kon geen rijbewijs tonen en rook naar alcohol. Hij had ook nog openstaande boetes. Op het bureau werd hij onderworpen aan een blaastest waarvan de uitslag 560 ug/l was (limiet in het verkeer 220 ug/l).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×