(Foto: Henny Zwaan)

Proefopstelstrook RGL klaar

De proefopstelstrook voor de RGL op het stadhuisplein is klaar. De aanleg van de stukjes rails heeft 11.500 euro gekost, ‘exclusief leges’, aldus wethouder Steegh gisteravond. Jan Boer van Stadspartij Leiden Ontzet informeerde waarom er geen bord bij de opstelstrook staat met informatie, zoals wat de kleuren in de bestrating voorstellen. ‘Nu moet iedereen maar raden wat de bedoeling is van al die stroken.’ Het doel van de proefopstelling is een beeld schetsen van de Breestraat op een smal stukje en het naar binnen lokken van bezoekers. In het Stadhuis is namelijk een informatiepunt over de RGL.

Als het aan wethouder Steegh ligt, krijgt de variant waarbij je niet met je fiets in de rails kunt komen, de voorkeur. Niet iedereen was het met hem eens. ‘Over de andere variant kun je heel makkelijk uitglijden,’ volgens Jan-Jaap de Haan van het CDA. Wethouder Steegh heeft beloofd dat er binnenkort een extra bord geplaatst wordt met informatie over de proefopstelstrook.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×