Nieuwe behandeling voor vrouwen met borstkanker

Een combinatie van twee medicijnen geeft vrouwen met borstkanker een grotere kans om te genezen. Volgens een studie in het Britse medisch tijdschrift The Lancet hebben vrouwen die een zogenoemde aromatoseremmer krijgen in combinatie met het medicijn tamoxifen minder kans te overlijden of op terugkeer van de tumor dan vrouwen die alleen tamoxifen gebruiken. Professor Cock van de Velde van het Leids Universitair Medisch Centrum werkte mee aan het onderzoek, dat vrijdag verschijnt.

Acht op de tien vrouwen met borstkanker – vooral vrouwen na de overgang – komen in aanmerking voor de gecombineerde behandeling. Jaarlijks wordt bij 11.000 vrouwen borstkanker geconstateerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×