Help de Leidse schooltuinen weer starten

De Vereniging Leidse Schooltuinen (VLS) heeft al weer voorjaarskriebels, want het schooltuinseizoen start op 16 april. Heeft u zin in iets nieuws, zoals lekker werken in de tuin, dan kunt u misschien wel komen helpen! Op alle drie de tuincomplexen is een groep vrijwilligers in touw om het tuinieren mogelijk te maken en zij hebben nog versterking nodig. Zeker 550 kinderen van groep 6 krijgen een eigen tuintje op één van de 3 tuincomplexen in de Stevenshof, in Cronesteyn en in de Tuin van Noord. Ze komen van april tot begin oktober één uur in elke schoolweek naar hun tuintje van 5 bij 1 meter. Daar zijn de nodige voorbereidingen aan vooraf gegaan: de grond is gefreesd en bemest; de tuintjes zijn uitgemeten, de zaden en gereedschappen zijn besteld. Maar ook op organisatorisch gebied is er veel werk te doen: de scholen informeren, sponsors en partners zoeken. En voor alle soorten van werkzaamheden is nog hulp nodig.

Gevraagd worden vrijwilligers voor: Het begeleiden van schoolgroepen. Zij geven instructie in de voorbeeldtuin en helpen de kinderen bij hun tuin samen met leerkracht en tuinouders Tuinonderhoud. Er zijn ook voorbeeldtuinen en hoofdpaden die onderhouden moeten worden. Vrijwilligers voor de openstelling van de tuin. Een tuincomplex dat bijna altijd dicht is, is een doods element in de wijk. Met meer gebruikers van de tuin, kan de tuin vaker open zijn. Daarom zoekt de VLS ook mensen die voor de openstelling willen zorgen. Soms kan dat zittend met een leesboek in het zonnetje; soms is meer toezicht en overwicht nodig als een grote groep kinderen na schooltijd langs komt. Vrijwilligers voor diverse technische klusjes. Vrijwilligers voor de PR-commissie en de Centrale Schooltuincommissie.

Geboden wordt: Vaste vrijwilligers krijgen een vergoeding, een dagje uit en veel waardering! Verder is het schooltuincomplex een heerlijke omgeving om in te werken! Heeft u belangstelling, of wilt u meer informatie, bel dan naar: Marian Kathmann, 071-5418948 of stuur een e-mail naar: marian.kathmann@planet.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×