Leids Festival van het Levenslied zoekt deelnemers

Op 23 juni organiseert de Stichting Muziekfestivals Leiden weer het ‘Leids Festival van het Levenslied’. Het festival is naast een eerbetoon aan de Zangeres zonder Naam die in Leiden werd geboren ook één van de belangrijkste talentenjachten voor vertolkers van het levenslied. Het festival kent inmiddels een rijke historie. “Acht jaar is Leiden al het mekka van het Levenslied,” aldus organisator Frank van Leeuwen die nu al op zoek gaat naar artiesten die hun talenten willen etaleren aan een groot publiek en kans willen maken op geldprijzen en de eeuwige roem.

De wedstrijd bestaat uit een voorronde en een finale. Tijdens de voorronde varen de artiesten per boot door de Leidse grachten en zullen vanaf het water hun muzikale talent door de waterwegen laten schallen. Op een aantal plekken in de stad zal een deskundige jury beoordelen wie door mag naar de finale. De uiteindelijke finale start om 16:30 uur op de Beestenmarkt.

Voor de nummer één is er een hoofdprijs van 500 euro en een bokaal. De nummer twee krijgt 250 euro en nummer drie 125 euro. Iedere act ontvangt een onkostenvergoeding en consumptiebonnen.

Voor meer informatie over het festival en de voorwaarden kan contact opgenomen worden met de Stichting Muziekfestivals Leiden, 071-5236805, info@muziekfestivalsleiden.nl. Of kijk op www.muziekfestivalsleiden.nl.  Inschrijven kan via de website.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×