(Foto: http://groups.msn.com/Bus-drivers).

Verdacht pakketje blijkt koffer van Leidenaar

Het verdachte pakketje bij het busstation was een koffer met kleding van een 54-jarige Leidenaar. De politie zette vanmorgen het het stationsgebied bij Leiden Centraal af nadat een medewerker van Connexxion een onbeheerde reiskoffer in het kantoor van de vervoersmaatschappij aantrof. De koffer was met een kabelslot vastgemaakt aan een paal. Uit voorzorg heeft de politie het stationsgebied aan de voorzijde ontruimd en afgezet. Lijnbussen van Connexxion reden tijdelijk naar de achterzijde van het station. Een bomverkenner van de politie heeft een eerste check gedaan waarna de Explosieven Opruimingsdienst werd ingeseind. De spoorlijnen 1 en 2 werden stilgelegd. Omstreeks 12.00 uur werd bekend dat de reiskoffer voornamelijk kleding bevatte. Om 12.20 uur werd het stationsgebied weer vrijgegeven.

Inmiddels heeft de politie de eigenaar van de koffer, een 54-jarige Leidenaar, gesproken. Volgens de man had hij zijn koffer achtergelaten bij de balie omdat hij even de stad in wilde. Om te voorkomen dat zijn koffer gestolen zou worden, maakte hij hem vast met een slot. Volgens de man had hij nog naar het personeel gewuifd om aan te geven dat hij zijn koffer achterliet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×