Gemeente negeert advies referendumkamer

Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten dat de Referendumwijzer voor het referendum over de RijnGouwelijn toch wordt ingezet. B&W zijn van mening dat zo’n Referendumwijzer goed kan helpen bij het maken van een afweging bij het beantwoorden van de referendumvraag. De Leidse Referendumkamer is fel tegen het inzetten van dit instrument, omdat een stemwijzer over slechts één onderwerp alleen maar voor misverstanden zorgt. Laurens Beijen, voorzitter van de Referendumkamer, zond vorige week nog een brief aan het college waarin hij de dringende oproep deed om af te zien van de rgl-stemwijzer. Ook vorig jaar ontraadde de Referendumkamer de inzet van dit instrument al.

Via de gemeentelijke website over het RGL-referendum kan de rgl-wijzer vanaf vandaag worden geraadpleegd. Vertegenwoordigers van groeperingen die voor- en tegen de aanleg van de RijnGouwelijn campagne voeren, hebben meegedacht over de argumenten die in de Referendumwijzer zijn opgenomen. Ook tien argumenten voor en tegen, zoals die door voor- en tegenstanders zijn opgesteld voor de Referendumkrant en de referendumsite zijn in de Referendumwijzer verwerkt. Volgens de Referendumkamer, die de vragen ter advies kreeg voorgelegd, blijkt daaruit dat het inderdaad niet is gelukt om een objectieve stemwijzer te maken.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×