De Viersprong komt toch op ongewenste locatie

Basisschool De Viersprong zal tijdelijk worden ondergebracht in een noodgebouw aan de Driftstraat. Op het schoolplein ter hoogte van Driftstraat 77 zal een noodgebouw verrijzen. Op termijn moet de De Viersprong opgaan in de nieuw op te zetten Brede School Leiden Noord. Tegen de vestiging van het noodgebouw waren nogal wat bezwaren van omwonenden geuit. Zij hadden liever gezien dat het noodgebouw zou verrijzen nabij zwembad De Zijl of in het Kooipark. Het Colege van B & W heeft deze week besloten toch de noodopvang op het schoolplein te realiseren. De beoogde locatie bij zwembad De Zijl vindt zij te ver voor de leerlingen en het Kooipark is onlangs nog opgeknapt.

Bovendien vreest het College veel overlast van hangjongeren en vandalisme bij een noodvestiging in het Kooipark.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×