foto: Marcel Muller.

Het ontluiken van de barok in Waalse Kerk

Vrijdag 2 maart zal het ensemble ‘La primavera’ optreden in de Waalse Kerk. Het ensemble reist terug in de tijd en laat in drie programma’s horen hoe in de late Renaissance een nieuwe muziekstijl ontstond, die eerst in Italië en Spanje langzaam tot bloei kwam en zich van daaruit verspreidde naar Frankrijk, Duitsland en Engeland. La Primavera neemt het publiek mee naar een ontluikende nieuwe wereld vol hoop, perspectief, inspiratie en vernieuwing met prachtige romances, madrigalen, ricercares en dansen.

Het eerste concert is genaamd: ‘O felici occhi miei’ met Italiaanse, Spaanse en Portugese muziek van onder andere: Pomponia Nenna, Diego Ortiz, Luca Marenzio, Marchetto Cara, Johannes Vincenet, Adrian Willaert, Vittoria Aleotti, Luys Venega de Henestrosa en muziek uit de Spaanse Cancioneros.

Het ensemble bestaat uit: Anabela Marcos, sopraan, Clémence Comte, blokfluiten en Maaike Boekholt, viola da gamba, Regina Albanez, vihuela en Margit Schultheiss, harp.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×