'Jeanne d’Arc' rake metafoor voor de huidige samenleving

De klassieker ‘Jeanne d’Arc’ zal 24 februari opgevoerd worden in de Leidse Schouwburg door het Noord Nederlands Toneel, onder regie van Koos Terpstra. De Volkskrant: “Met Jeanne d’Arc brengt Terpstra eigenlijk een ode aan de vrouw. Aan zachte onverzettelijkheid die in onze wereld zo schaars is “. De voorstelling wordt gedragen door sterk spel van onder andere Aafke Buringh en Niels Croiset. Het verhaal vertelt over de jonge boerendochter Jeanne, die de laffe Franse kroonprins Karel VII overtuigt ten strijde te trekken tegen de Engelse bezetter. Wanneer Jeanne, na de overwinning, zich weigert te voegen naar de zelfzuchtige eisen van het hof, keert men haar de rug toe. Door geestige sneren naar achterkamertjespolitiek en hedendaags schijnvertoon is Jeanne d’Arc een rake metafoor voor de huidige samenleving, waarin een bevlogen individu als lastig wordt afgedaan.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de zaal. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg.

 Aanvang van de voorstelling: 20.15 uur. Kaartverkoop: 071 – 516 38 88 of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×