Bijzonder ritje met een Dieseltrein in voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Nationaal Smalspoormuseum aan het Valkenburgse Meer geopend op dinsdag 20 en donderdag 22 februari, beide dagen van 12:30 tot 16:00 uur; een bijzonder leuk uitstapje met de kinderen tijdens deze vrije dagen. De trein vertrekt om 13:30 en 15:00 uur. Afgelopen zaterdag werd de nieuwste aanwinst op de rails gezet: een locomotief uit 1929 van het merk Hanomag, die ooit dienst heeft gedaan in het Duitse Georgmariënhutte. Deze locomotief heeft een verlaagd machinistenhuis, ook wel aangeduid als tunnellocomotief en stond al enige tijd op het verlanglijstje van het museum.

Met de komst van de Hanomag is het aantal stoomlocs van het Smalspoormuseum uitgebreid tot 18. Het zal nog wel even duren voordat deze Hanomag rijdend te zien is, omdat er nog veel werk aan gedaan moet worden.

Een ritje met een dieseltrein is bij de toegangsprijs inbegrepen Meer informatie op www.smalspoormuseum.nl  Of telefonisch: 071-57 242 75.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×