Jongeren gezocht voor speels hersenonderzoek

Het Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC), een interfacultair centrum waar onderzoekers van het LUMC en de Leidse faculteiten voor sociale wetenschappen,taalwetenschappen en wis- en natuurkunde samenwerken, probeert de mysteries van het brein te ontrafelen door middel van wetenschappelijk onderzoek naar derelatie tussen hersenen en gedrag.Voor het onderzoek naar normale hersenontwikkeling wil het LIBC graag antwoord hebben op de volgende vragen: Waarom zijn jongeren beter in Memory dan volwassenen? Hebben jongens andere hersenen dan meisjes? Hoe maken wij beslissingen? Hoe ontwikkelen de hersenenzich in onze jeugd?

Om de antwoorden op deze vragen te vinden, is het LIBC op zoek naar jongeren tussen de 8 en 17 jaar, die het leuk vinden om verschillende computerspelletjes te doen terwijl een MRI-scanner foto’s van hun hersenen maakt. Voorafgaand aan het onderzoek kunnen zij in een oefenscanner van het LUMC kennismaken met de omgeving en geluiden van een echte MRI-scanner. Aan MRI-onderzoek dat gebruik maakt van sterke magneetvelden, zijn geen gevaren verbonden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via brain-development@fsw.leidenuniv.nl. Meer informatie is te vinden op www.hersenen-in-actie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×