Enkele reis van Garland Jeffreys in Leidse LVC

Dinsdag 13 maart zal de Amerikaanse rocklegende Garland Jeffreys en zijn New York Rock & Roll Band optreden in het Leidse LVC. Vorig jaar verscheen een nieuw album ‘I’m Alive’, een verzameling van zijn meest opvallende bijdragen aan de rock & roll-geschiedenis. Voor Afro-Amerikaanse muzikanten, die zich niet beperken tot R&B werd Jeffreys een rolmodel, voor zijn publiek werd hij een cultfiguur. Jeffreys doet op zijn promotour Nederlands slechts een keer aan; een kans die men niet mag laten lopen!

In 1980 voerde hij met zijn Europese hit ‘Matador’ negen weken de Nederlandse Top-40 aan. In zijn rocknummers vermengt hij reggae, soul en blues met grote souplesse, die hij te danken heeft aan de muzikale mix die zijn leven doorspekte: hij groeide op met Duke Ellington, Nat ‘King’ Cole, Billie Holiday en Ray Charles. Lou Reed en Bruce Springsteen zijn persoonlijke vrienden en hij is wild van Elvis Costello, The Clash en Graham Parker. Deze vergeten held van de rockwereld heeft blanke, zwarte en Puerto Ricaanse roots en woonde in een multiculturele buurt. In zijn autobiografische teksten klaagt hij openlijk racisme aan, maar door de hoop en het optimisme die de muziek en zijn stem uitstralen, klinken de nummers nooit bitter. Het LVC wordt voor Garland Jeffreys een enkele reis naar zijn sterrenstatus van weleer.

Deuren open: 20.00 uur, aanvang: 21.00uur. Entree: € 15, reserveren: 071-5416852-5123621 info: www.lvc.nl

LVC, Breestraat 66, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×