Wethouder Filip van As tijdens de opening van Happietaria.

Happietaria langer open

Happietaria, het tijdelijke restaurant voor het goede doel in de Breestraat, zal langer open zijn. In tegenstelling tot eerdere plannen zal het restaurant nu tot en met 27 februari open blijven. De reden daarvoor is dat het restaurant pas later de deuren kon openen door problemen met de brandveiligheid. Happietaria draait uitstekend en heeft al 18500 euro opgehaald. Oorspronkelijk zou Happietaria op 5 februari starten. Een paar dagen daarvoor ontdekte de gemeente dat zij vergeten was de brandveiligheid te regelen. Burgemeester Lenferink en wethouder Filip van As, die beiden in het commitee van aanbeveling zitten, hebben samen met hun ambtenaren gezorgd voor een nieuwe nooduitgang. Zodoende kon het restaurant op 7 februari toch worden geopend door wethouder Van As.

Reserveren is mogelijk via de website www.happietarialeiden.nl of telefonisch (06 42 47 42 38). Op zaterdag 24 februari is er zelfs live muziek.

Happietaria is een tijdelijk restaurant om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten en om mensen bewust te maken van de ontwikkelingsproblematiek in de wereld. Het wordt volledig gerund door studenten van de vier christelijke studentenverenigingen in Leiden, namelijk NSL, Ichthus, Panoplia en Gomarus. De opbrengst van het project is bestemd voor Malawi en Bangladesh. Het is de vierde keer dat happietaria in Leiden wordt opgezet. Twee jaar geleden heeft het happietaria met groot succes gedraaid met een opbrengst van bijna 18.000 euro. De opbrengst was toen bestemd voor gehandicapte kinderen in Afghanistan. De opbrengst is nu al groter dan de vorige keer, terwijl het restaurant nog een week zal draaien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×