SP stelt vragen over neutraliteit Steegh

De SP-fractie heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over opmerkingen van wethouder Steegh. In het Leidsch Dagblad van 15 februari valt te lezen dat wethouder Steegh “de ja-stemmers op 7 maart een steuntje in de rug wil geven”, door de intentieverklaring voor de RGL-West te ondertekenen. Julian van der Kraats wil van het college weten of wethouder Steegh dit inderdaad gezegd heeft. Het college van B&W, wethouder Steegh dus ook, heeft beloofd zich neutraal op te stellen tot aan het Leidse referendum over de RGL. Julian van der Kraats vraagt zich dan ook af hoe deze uitspraak valt te rijmen met die neutraliteit.

Steegh heeft zelf bij het regiobestuur aangedrongen om de intentieverklaring mee te ondertekenen. Zo wil hij de bevolking van Leiden laten weten dat wanneer ze voor de RGL-Oost stemt, ook het westelijke deel naar de kust er komt.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×