Harmen Fraanje, foto PR

Leids Jazztrio presenteert 'Young VIPs' in dubbelconcert

De jaarlijkse ‘Young VIPs’ tournee, voor buitengewoon Nederlands talent, doet op zondag 4 maart weer de Burcht in Leiden aan en wordt gepresenteerd door het Leids Jazztrio, waarin Hot House, Burcht Jazz en De X samenwerken. ‘Young VIP’ 2006 werd pianist Harmen Fraanje, die in deze tournee zijn nieuwe kwartet Aneris presenteert. De andere helft van het concert is voor het Franz von Chossy Trio, winnaar van de Dutch Jazz Competition 2006. Het Franz van Chossy Trio won de Dutch Jazz Competition vanwege origineel, dynamisch en soms virtuoos (samen-)spel. De leider werd daarbij uitgeroepen tot ‘Beste Solist’ om zijn subtiele, ruimtelijke en persoonlijke spel.

Tijdens de tournee speelt het trio stukken van de eerste cd ‘Awakenings’ van eind 2006. Pianist Franz von Chossy studeerde aan het conservatorium in Amsterdam en aan de Manhattan School of Music. Hij volgde een opleiding filmcompositie en werkte als pianist voor de VPRO-televisie. Contrabassist Sean Fasciani volgde een ‘scholarship’ aan de Berkeley College of Music in Californië en rondde onlagns zijn opleiding af aan het Amsterdams conservatorium. Drummer Flin van Hemmen was al eerder prijswinnaar bij de Dutch Jazz Competition: in 2004 werd hij uitgeroepen tot beste solist.

Pianist Harmen Fraanje is een opvallend nieuw gezicht in de Nederlandse jazz. Hij speelde onder meer met Hein van de Geyn, Nelson Veras, Eric Vloeimans en Anton Goudsmit. Ook is hij te vinden bij het Narcissus Quartet en de band van Stefan Lievestro. Hij ontving in 2004 de Compositieopdracht van het North Sea Jazz festival en de Nederlandse Jazzdienst. In zijn Kwartet Aneris bracht Fraanje musici bijeen die nog niet eerder met elkaar speelden. Met Brice Soniano (bas) en Toma Gouband (drums) maakte hij 2 cd’s. Zijn samenwerking met Michael Moore (altsax, klarinet) ontstond toen deze twee de zangeres Christina Branco gingen begeleiden. Aneris muziek is deels gecomponeerd, deels improvisatie en wordt gekenmerkt door grote intensiteit en eerlijkheid. “Van mij mag het een grote speeltuin worden met vallen en opstaan, maar vooral genieten”, aldus Fraanje.

Aanvang 15.00 uur

De Burcht Tuinzaal, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×