Sopraan Cora Burggraaf, foto PR

Stersopranen in Leidse Schouwburg-debuut

Zaterdag 10 maart is de opera ‘Arminio’ door ‘Combattimento Consort Amsterdam’ te zien in de Leidse Schouwburg. In deze voorstelling, onder leiding van Jan Willem de Vriend, maken stersopranen Tania Kross en Cora Burggraaf hun Leidse Schouwburg-debuut. ‘Arminio’ is een uitgelezen kans om een barokopera te beleven in de authentieke ambiance van de Leidse Schouwburg. Sopraan Tania Kross verwierf met haar optreden op het Edison Gala in 2005 in een klap haar sterrenstatus en deed het publiek vergeten, dat zij eigenlijk inviel voor operadiva Angela Gheorghiu. Over Cora Burggraaf, die recent de rol van Zerlina (Don Giovanni) vertolkte in de Mozart-da Ponte cyclus in het Amsterdamse Muziektheater, schreef de Volkskrant: ”Burggraaf is de relevatie van deze productie.”

Na het overweldigende succes van Händels ‘Agrippina’ in 2004 gaat hetzelfde ‘creative team’ de uitdaging aan met deze in Nederland nog nooit gespeelde Biber-opera. Bijzonder is dat de Oostenrijker Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704) zijn ‘Arminio’ componeerde in de periode dat de Leidse Schouwburg gebouwd werd. ‘Arminio’ speelt zich af ten tijde van het oude Rome geregeerd door keizer Tiberius en vertelt over Arminio die zijn echtgenote Segesta uit de gevangenis wil bevrijden. Feitelijk spelen er verschillende liefdesgeschiedenissen door elkaar. Harlekijn Erchino voegt er met zijn persiflages op de intriges een tweede, comedia dell’arte-achtig aspect aan toe.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 18.45 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg. Bezoekers dienen zich, in verband met de maximale capaciteit van 50 personen, op te geven bij de kassa van de Leidse Schouwburg.

Aanvang van de voorstelling 19.30 uur. Reserveren is mogelijk via de kassa van de Leidse Schouwburg. Deze is geopend van van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. De kassa is bereikbaar op telefoonnummer (071) 5163888. Online kaartverkoop via www.leidseschouwburg.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×