Swift komt met wielerschool en dikkebandenraces

De Leidse Ren en Toer Vereniging Swift heeft het jaarplan voor 2007 vastgesteld. In dit plan, dat uitgevoerd gaat worden door het onlangs aangetreden nieuwe bestuur, staat een grot aantal nieuwe activiteiten waaronder de vorming van een wielerschool onder de naam Velodroom en een flinke uitbreiding van het aantal ‘dikkebandengroepen’ voor recreanten. Ook gaat Swift een zestal ‘dikkebandenraces’ organiseren. Dat zijn wedstrijdjes voor kinderen op gewone fietsen. De besten mogen naar de finale van de KNWU op Papendal. De eerste dikkebandenrace is op woensdagmiddag 11 april bij Swift.

Vanaf 1 maart gaan er ook twee ‘dikkebandengroepen’ van start: zondagochtend om 9 uur en dinsdagochtend om 10.00 uur. Op gewone fietsen sportief bewegen onder het motto: “fiets je fit bij Swift”. Er komt een Swift-nieuwelingen en juniorenploeg die mee gaat doen aan criteriums en klassiekers in Nederland en België.

Onder de naam ‘Velodroom’ start Swift een wieleropleiding voor kinderen tussen 7 en 14 jaar. Onder leiding van gediplomeerde trainers kunnen ze kennis maken met alle vormen van de wielersport. Racefietsen, mountainbiken, fietscrossen, veldrijden etc. Via Velodroom kunnen kinderen ook aan wedstrijden meedoen. Er is een speciale RijnBollenstreekCompetitie voor de jeugd.

De Swift leden kozen Rob Hogenelst als voorzitter en Cor Vergeer als vice-voorzitter. Als bestuursleden werden verder gekozen: Ron Onderwater, Dick Tensen, Martin Zonderop en Paul van Swieten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×