Leiden versterkt positie als congresstad

Op woensdag 28 februari vond in de Pieterskerk de Hollandia Netwerkborrel plaats, georganiseerd door het Zuid Hollands Bureau voor Toerisme in samenwerking met de Pieterskerk en Leiden congresstad. Ruim 170 professionals uit de congres- en evenementenwereld konden kennis maken met de vele mogelijkheden die de stad Leiden biedt voor het organiseren van een congres of evenement. Tijdens deze netwerkborrel is onder andere geconcludeerd dat Leiden zijn positie als congresstad in de toekomst kan versterken. Er komen nieuwe congreslocaties. De Stadsgehoorzaal beschikt vanaf augustus 2008 over een nieuwe Kleine Zaal voor 350 mensen. Hotel Leiden opent in december 2007 zijn nieuwe congreslocatie met negen multifunctionele vergaderzalen.

Leiden heeft volgens Leiden Congresstad nu al veel in huis om binnen de randstad een van de belangrijkste congressteden te worden. Leiden beschikt over een oude binnenstad met drieduizend historische monumenten en huisvest een van de beste universiteiten van Europa. Ook door de gunstige ligging in de Randstad is Leiden aantrekkelijk voor bezoekers van buitenaf. Leiden Congresstad is opgezet als samenwerkingsverband tussen de verschillende congreslocaties, hotels, restaurants, musea en overige faciliteiten in de stad. Door deze samenwerking kan Leiden ook de grotere congressen onderdak bieden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×