Sloop Aalmarktschool begonnen

1

Vandaag start de gemeente Leiden met uitvoering van het eerste onderdeel van het Aalmarktproject: de renovatie en uitbreiding van de Stadsgehoorzaal. Als eerste gaat de Aalmarktschool tegen de vlakte. Daarna gaat de bouw van start. De Stadsgehoorzaal krijgt een nieuwe tweede concertzaal met circa 350 stoelen aan de Aalmarkt. Ook wordt op de plek waar nu nog de Aalmarktschool staat een winkel gebouwd die onderdeel wordt van het nieuwe winkelcircuit dat de Breestraat en de Haarlemmerstraat met elkaar moeten gaan verbinden. Ook de huidige Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal en de gymzaal worden gesloopt en er worden een aantal bomen gekapt.

Het Aalmarkt project wordt uitgevoerd in het kader van het Stadsvernieuwingsplan Aalmarkt en omgeving. In 2010 wordt het merendeel van de deelplannen opgeleverd.

Delen

1 reactie

  1. als de school gesloopt woord zou ik graag willen dat men foto’s nam van deze school en het liefst foto’s als het nog geen hoop puin is want er zijn al zoveel scholen afgebroken waar geen foto meer van te vinden is

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline