Sloop Aalmarktschool begonnen

Vandaag start de gemeente Leiden met uitvoering van het eerste onderdeel van het Aalmarktproject: de renovatie en uitbreiding van de Stadsgehoorzaal. Als eerste gaat de Aalmarktschool tegen de vlakte. Daarna gaat de bouw van start. De Stadsgehoorzaal krijgt een nieuwe tweede concertzaal met circa 350 stoelen aan de Aalmarkt. Ook wordt op de plek waar nu nog de Aalmarktschool staat een winkel gebouwd die onderdeel wordt van het nieuwe winkelcircuit dat de Breestraat en de Haarlemmerstraat met elkaar moeten gaan verbinden. Ook de huidige Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal en de gymzaal worden gesloopt en er worden een aantal bomen gekapt.

Het Aalmarkt project wordt uitgevoerd in het kader van het Stadsvernieuwingsplan Aalmarkt en omgeving. In 2010 wordt het merendeel van de deelplannen opgeleverd.

Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×