D66 wil aparte raadsvergadering over uitkomst RGL

D66-fractievoorzitter Paul van Meenen heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering tevergeefs geprobeerd een aparte raadsvergadering uit te schrijven voor bijvoorbeeld aanstaande maandag over de uitkomsten van het raadplegend referendum over de RijnGouwelijn. Hij vond dat nodig om duidelijkheid te verschaffen naar onder andere Provinciale Staten. Alle betrokken partijen hebben er recht op zo snel mogelijk te weten wat Leiden na vandaag gaat doen en Leiden moet daarom volgens Van Meenen zo snel mogelijk een duidelijk signaal afgeven.   

Alle collegedragende partijen stemden bij monde van PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer tegen. Zij vinden de volgende raadsvergadering van 27 maart vroeg zat. Keereweer: “We hebben even tijd van bezinning nodig en voor alle betrokkenen is duidelijk zwart op wit gesteld wat wij doen met een ja of een nee op het referendum over de RGL.”  Alleen D66, Leefbaar Leiden, CDA en VVD bleven bij een eerdere extra raadsvergadering.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×