Visueel gehandicapten mogen beelden aanraken

In de Lakenhal is een aantal sculpturen van de Vlaamse kunstenaar Johan Creten te bezichtigen, dat normaal gesproken niet aangeraakt mag worden. Omdat het museum echter van mening is dat de beelden wel om aanraking vragen, zijn blinden en slechtzienden hiervoor op de zaterdagen 10 en 24 maart en 21 april van harte uitgenodigd. Onder begeleiding van medewerkers van de Lakenhal, mogen zij de beelden betasten. Begeleiders mogen op vertoon van de OV-begeleiderskaart gratis naar binnen en natuurlijk zijn ook blindengeleidehonden welkom. Reserveren kan via 071-5165 360.

De beelden zijn gemaakt van gebakken klei en de hoogte is gemiddeld 1 meter. Tegenstellingen als kitsch en Kunst, het robuuste en het kwetsbare, het lieflijke en het afstotelijke, instinct en ratio spelen in de sculpturen steeds een rol. Ook in de structuur van de gebakken klei is de dubbelzinnigheid merkbaar.Veel beelden stellen combinaties van mensen, dieren en monsters voor.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×