GroenLinks stelt vragen over brand Transvaal

De fractie van GroenLinks heeft het College van B & W vragen gesteld over de brand van afgelopen zaterdagnacht in de Paul Krugerstraat. De brandweer, die weliswaar binnen 3.20 minuten ter plaatse was, had grote moeite de plaats van de brand te bereiken vanwege twee fout geparkeerde auto’s die in de weg stonden. De brandweer heeft de twee auto’s een kontje moeten geven om ze opzij te zetten. Volgens burgemeester Lenferink gebeurt het vaker dat de brandweer auto’s opzij moet zetten. GroenLinks wil dat de gemeentelijke opsporingsambtenaren ook af en toe buiten parkeerrestrictiegebieden controleren op verkeerd geparkeerde voertuigen.

John Steegh, wethouder van Verkeer, antwoordde hierop dat incidenteel wel wordt gecontroleerd buiten parkeerrestrictiegebieden, maar dat dit dan altijd ten koste gaat van controle binnen het parkeerrestrictiegebied. Tot echte problemen voor hulpdiensten heeft het nog nooit echt geleid, aldus burgemeester Lenferink.

CDA-fractievoorzitter Jan Jaap de Haan opperde hierop dat het begrip aanrij(d)tijden nu wel een heel aparte invulling krijgt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×