Leden van het Apollo Ensemble, foto: PR

Tafelen met muziek in de tijd van Bach

Het Apollo Ensemble geeft in de Leidse Waag drie concerten onder de titel ‘Kaffee Zimmermann’ geïnspireerd op de vrijdagavonden in Kaffeehaus Zimmermann te Leipzig, waar Bach musiceerde met zijn vrienden. Die muziekavonden vonden plaats in een gemoedelijke sfeer, waarbij het publiek at en dronk tijdens de uitvoeringen en van gedachten wisselde met de musici. Het zijn tijden die het Nederlandse muziekgezelschap Apollo Ensemble graag laat herleven. De Waag wordt ingericht met tafeltjes, zodat het publiek zich in een oude herberg kan wanen.

Het programma is gewijd aan Italië, in de achttiende eeuw het vioolland bij uitstek. In werken van Tartini, Fontana, Marini, Veracini en Scarlatti speelt David Rabinovich de solopartijen. Rabinovich studeerde bij de vermaarde vioolpedagoog Zakhar Bron en was enige tijd zijn assistent. In Nederland raakte hij gegrepen door de barokviool. Hij is nu vaste violist in het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman. De claveciniste Marion Boshuizen begeleidt hem. Woensdag 14 maart, aanvang: 20.15 uur Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×