Van den Berg half mei terug in de raad

PvdA-fractievoorzitter Marije van den Berg zal half mei haar plek in de Leidse gemeenteraad weer innemen. De afgelopen periode was Van den Berg met zwangerschapsverlof. Henny Keereweer tradt in die tijd op als plaatsvervangend fractievoorzitter. Van den Berg was één van de eerste politici in Nederland die officieel met zwangerschapsverlof kon. Voor 2007 bestond er geen regeling waarbij politici zich konden laten vervangen.

In september vorig jaar ging de Eerste Kamer akkoord met de invoering van zwangerschapsverlof voor kamerleden, statenleden en gemeenteraadsleden. Alleen de SGP stemde toen tegen. Van den Berg destijds: “Hiermee is er eindelijk een einde gekomen aan de absurde situatie, waarbij je hoogzwanger of net bevallen bij nacht en ontij op moest draven om bij stemmingen de coalitie aan de meerderheid te helpen die ze gewoon heeft. Stel je voor dat door het ontbreken van één stem miljoeneninvesteringen opeens niet gedaan kunnen worden.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×