Touki Delphine met verfrissend absurdisme in Scheltema

Touki Delphine (Veenfabriek) vestigde zijn naam met ‘Ghostbusters #1’ door het verfrissend absurdisme en de strak gemusiceerde stijl. In dezelfde aanstekelijke sfeer heeft Delphine een vervolg gemaakt: ‘Raket’, een verhaal over een dag uit het leven van de persoon Pansie, die geboren en gebleven is te midden van een volk waarmee hij niets te maken heeft en ook niets mee te maken wil hebben: Delphine: “Het volk bedrijft de liefde en de wetenschap, heeft hobby’s en verzamelingen, kent vele talen, woordjes en handelingen, toewijding, vertrouwen, etnische zuiveringen, small business, big business, hongerstakingen, puzzelen, outsourcen, uploaden en op vakantie gaan, maar Pansie wil opstijgen om nooit meer terug te keren”.

‘Raket’ speelt zich af op het punt waar muziek, performance en projectie elkaar raken. Klankdecors, opgebouwd uit alledaagse geluiden en snoeiharde ‘power riffs’, dagen de auditieve vermogens van het publiek uit. De personages lopen live over het toneel, maar verschijnen tegelijk volgens het ‘blue screen principe’ als pixels en verbeelding. Wat men ziet is Pansie’s wereld, wat men voelt is de kneuterigheid van zijn omgeving.

De Veenfabriek is een ensemble waarin kunstenaars en wetenschappers samenwerken die zich verhouden tot elkaars werk en denken, de maatschappij, de wetenschap en het ambacht. De Veenfabriek is daarom meer dan een muziektheatergezelschap dat zich tot enige taak stelt om een aantal muziektheatervoorstellingen per jaar te produceren. Zonder afstand te doen van deze belangrijke opdracht richt de Veenfabriek zich tegelijkertijd op het permanente onderzoek naar nieuwe podiumkunstvormen waarin verschillende kunstdisciplines met elkaar geconfronteerd worden.

Data: van 15 maart tot 7 april; aanvang alle dagen: 20.30 uur. Telefoon: 071- 3318053

Meer info: www.veenfabriek.nl

Scheltema fabriek, Marktsteeg 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×