VVD: "Gekraakte woning was voor gezin met gehandicapt kind"

Paul Laudy en Frederik Zevenbergen hebben namens de VVD-fractie het college schriftelijke vragen gesteld over de gekraakte woning aan de Van Hogendorpstraat. De woning zou verbouwd worden voor een gezin met een gehandicapte dochter, dat wegens sloopplannen weg moet uit de Pasteurstraat. Het huis stond sinds mei 2005 leeg en is gisteren gekraakt door een aantal jongeren. Woningcorporatie Portaal had het laten afsluiten met metalen platen. De VVD vraagt zich af waarom er geen antikraak-voorziening is getroffen.

Ook vragen Laudy en Zevenbergen of de woning ontruimd moet worden via een civiele procedure, wat lang duurt. Het is onduidelijk of de gemeente of Portaal verantwoordelijk is voor het vervolg van het proces. Als het gezin nu niet tijdig kan verhuizen, zal één van beide partijen voor geschikte tijdelijke woonruimte en extra verhuiskosten moeten opdraaien. De VVD-fractie hoopt dat de krakers het huis snel weer willen ontruimen nu blijkt dat zij een gezin met gehandicapte dochter duperen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×