Bomenpad door Leidse Hout

Naar aanleiding van de Nationale Boomfeestdag vindt volgende week donderdag, 22 maart, in de Leidse Hout het traditionele Bomenpad plaats. Ongeveer 400 basisschoolleerlingen maken een wandeling langs dit pad en komen onderweg medewerkers van de dienst Milieu en Beheer tegen, die hen van alles vertellen over de stadsbomen en hun verzorging. Ter illustratie is onder andere een hoogwerker aanwezig, die bij hoog snoeiwerk wordt gebruikt.

Na afloop van de wandeling zagen de leerlingen uit snoeihout een eigen boomschijf, die zij op school kunnen bestuderen. De route begint en eindigt in het Koetshuis van de Leidse Hout.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×